2054 омекотител

Твърда вода във фризьорския салон

Твърда вода във фризьорския салон

Дневната грижа за тялото, лицето и косата изисква контакт с вода. Това се отнася както за домашна, така и за професионална грижа. Особено последното, защото тя струват много и очакваме след това друг ефект! Междувременно, твърдата вода на фризьора може да развали целия ефект на желаната прическа.

Твърдата вода съдържа голямо количество минерали. Броят им може да варира в зависимост от региона, но в повечето градове в България/с изключение на София и малко още градове/, водата е твърда, т.е. съдържа голямо количество калций и магнезий. Въпреки че минералите с твърда вода не са вредни за здравето, те могат да повредят повърхността на косата, създавайки проблемни композити от минерали. Какво се случва с косата, ако се използва твърда вода за нейното третиране?

Косата е лошо подредена

Когато косата се измие с твърда вода, тя става по-объркваща, трудна за разресване и четка всеки ден. Възелите също така затрудняват добре измиването на косата, тъй като шампоанът и частиците от балсами остават. Какво по-лошо, с всяко измиване проблемът се влошава ... Темата за непокорните коси се отнася не само за жените и за фризьорите, но също и за мъжката коса и бръснарите - твърдата вода причинява подобен проблем и при мъжете.

Косата е суха и скучна

Ако имате суха коса, дори след като използвате масла и балсами без изплакване, проблемът е най-вероятно в твърдата вода. Химикали, присъстващи в твърда вода, лишават косата от естествени масла, което ги прави сухи, имат груба текстура, избледнели и безжизнени са. Твърдата вода също предизвиква по-скорошно боядисване на оцветената коса.

Имате пърхот

Пърхотът е един от най-честите проблеми, които възникват в резултат на контакт с твърда вода. С такава вода шампоаните и балсамите не се изплакват напълно, което прави горния слой на кожата да реагира,като се люспи.

Косата пада

Измиването на косата с твърда вода кара косата да стане по-тънка, което може да доведе до постепенно падане на косата. Разреждането на косата е резултат от високото съдържание на минерали във водата, отлагани в основата на косъма. Постепенно, косменият фоликул се запушва с твърд слой от измити минерали и диаметърът му се намалява, така че косата расте по-тънка или изобщо не расте.
Фризьори спасяват от твърда вода с помощта на специализирана козметика с омекотяваща формула, но това е само косвен начин за заобикаляне на проблема. Най-добре е да се отървете от калций и магнезий за постоянно от водата, използвана за ежедневни и разкрасителни процедури. Достатъчно е да се инсталира ОМЕКОТИТЕЛ за ВОДА във фризьорския салон, а защо не и в къщи,след което борбата с твърдата вода, ще бъде напълно ненужна и ще спестите средства и грижи !


Автор: Иван Иванов
Източник: ФОНИК ЕООД
Сайт: fonik-water.com