За водата в ресторанти и питейни заведения

За водата в ресторанти и питейни заведения

Как необработената вода вреди на ресторантите и заведенията? За ресторантите водата е един от ключовите ресурси. Използването на некачествена вода в заведенията, може ненужно да увеличи разходите им. В допълнение към риска от изкривяване на вкуса на напитките и храната, сервирани на клиентите, твърдата, нефилтрирана вода може да доведе до повишено износване и повреда на оборудването. Как необработената вода вреди на ресторантите и как собствениците им могат да се справят с проблема?

1. Защо водата от чешмата е недостатъчно пречистена?

Повечето чешмяна вода съдържа хлор и когато правите кафе, чай или безалкохолни напитки, хлорът добавя ненужна горчивина към вкуса на напитката. Устройство като воден филтър, премахва нежелания хлор от водата. Друг проблем, който често се пренебегва от ресторантьорите и предлага големи предимства, е премахването на твърдостта на водата, правейки кубчетата лед по-прозрачни и запазвайки вашите газирани напитки по-дълго газирани. Освен това замърсителите и твърдостта, присъстващи в непречистена вода, могат да се натрупват в машините с течение на времето, което означава, че ресторантите трябва да ги обслужват по-често.


Омекотител серия ECONOMY - Atlas Premier 22

Подходящ за еднофамилни и двуфамилни къщи.Също и за малки бизнес обекти като ресторанти,фурни,СПА центрове,обществени перални,производства и др.

Преглед

2. Какво могат да направят ресторантите за подобряване на качеството на водата?

Ресторантите могат да използват устройства за пречистване на вода, предназначени за кетъринг. Филтрите,пречиствателите и омекотителите премахват твърдостта и примесите като хлор, бактерии, вируси, кисти и желязо от водата. Благодарение на филтирането, водата е безопасна за пиене и е отлична основа за приготвяне на ястия и напитки, без да нарушава по никакъв начин вкуса им.

3. Какви икономии прави системата за пречистване на водата?

На първо място, заведенията за хранене печелят допълнително време,  посветено на полиране на стъкло, сребро и съдове, за да се отърват от варовик, получен в резултат на използването на некачествена вода. На второ място, съдомиялните машини и всички уреди, използващи вода, не трябва да се почистват и обслужват толкова често, както преди, и тяхната ефективност се увеличава значително. Друго предимство, особено в ковектомати и фурни, където високите температури използват мъгла за пръскане, е отстраняването на котлен камък, запушващ дюзите. Подмяната на тези системи е много скъпа и благодарение на използването на омекотена вода, оборудването остава в експлоатация по-дълго и гарантира по-добро разсейване на водата.


Автор: Иван Иванов
Източник: ФОНИК ЕООД
Сайт: fonik-water.com