Важно е качеството на материалите и изработката на омекотителя

Важно е качеството на материалите и изработката на омекотителя

Много омекотители на пазара са направени от компоненти на различни производители и доставчици. За потребителя това означава висок риск в случай на повреда - компонентите, използвани за конструиране на устройството, могат да имат различни гаранционни условия, живот и качество и няма гаранция, че ще бъдат 100% съвместими.

Ето защо изборът на омекотител, проектиран, произведен и тестван на едно и също място, е много по-надеждно решение. Така работим и в EcoWater - нашите омекотители идват на 100% в САЩ, от една производствена линия, а тяхното най-високо качество и ефективност се потвърждават от многобройни патенти и сертификати за качество и безопасност.

Най-важните компоненти на омекотителя включват:

Солидна, неусложнена глава-клапан

  • Главата, т.е. сърцето на омекотителя, насочва водата в подходящите канали и насочва регенерацията в омекотителя. В случая с главата, силата се крие в простотата. Въпреки изпълнението на важна функция, нейната конструкция трябва да бъде възможно най-опростена, главно така, че в случай на повреда да е лесно да се стигне до дефектната част и да си струва изобщо да се направи опит за ремонт. В много случаи, когато главата има сложна конструкция и сервизният техник има проблем с достигането до нейните компоненти, най-вероятно той ще предложи подмяна на цялата глава, което е много по-скъпо от подмяната на дефектния елемент. В случая с EcoWater няма такъв проблем, тъй като за лесно и бързо (и следователно евтино) обслужване главата е проектирана да за да може да се разглоби на първите части с една отвертка! Ако частите трябва да бъдат заменени, EcoWater гарантира тяхната наличност, за разлика от много конкурентни производители, особено тези, които предлагат устройства, сглобени от различни компоненти.

Омекотител за вода - EcoWater eVOLUTION 600 Power

Омекотител за по-големи еднофамилни жилища, където са необходими висока производителност и по-голям дебит на водата. Подходящ е също за многофамилни жилища, офиси и хотели.

Преглед

Здравият корпус предпазва деликатните компоненти

  • Корпусът е вторият компонент, който определя качеството на омекотителя. Въпреки че омекотителят е инсталиран веднъж, обикновено на по-малко посещавано място, като мазе или котелно помещение, струва си да закупите устройство с надежден корпус. Да не забравяме, че омекотителят е склонен да се повреди при удар, а корпусът с по-ниско качество изглежда просто по-лош и евтин. Най-често външните слоеве на омекотителите са направени от полипропилен. Устройствата от по-висок клас, като EcoWater, са защитени от здрав и издръжлив ABS корпус, който е за производство на автомобилни брони.

... и екстри

  • Електронен контролер, който в зависимост от типа програмиране решава дали омекотителят се регенерира в оптимално време и дали използва оптималните дози вода и сол.
  • Качеството на омекотителя се определя и от някои допълнителни удобства, които повишават комфорта при използване и доказват, че имате работа с продукт PREMIUM. Такива екстри включват бавно затварящия се капак на резервоара, който предотвратява затръшването при добавяне на сол, автоматично включване на осветлението вътре в резервоара, особено полезно в тъмни помещения, или дисплея с висок контраст, представящ най-важната информация за състоянието на устройството. Всичко това може да се намери в омекотителите eVOLUTION.

Автор: Иван Иванов
Източник: ФОНИК ЕООД
Сайт: fonik-water.com